Tartumaa toidupiirkond

Tartumaa toidupiirkonna arendamiseks on loodud Tartu maakonna toidustrateegia 2022-2030 ning moodustatud Tartumaa toiduvõrgustik. Tartu maakonna toidustrateegia koostamise koordinaatoriks oli Tartumaa Arendusselts, strateegiaprotsessi aitas läbi viia ja lõppdokumendi koostada OÜ Cumulus Consulting. Protsessis osales ligi 100 era-, avaliku ja kolmanda sektori esindajat, kelle baasil loodi Tartumaa toiduvõrgustik, mida koordineerib Tartumaa Arendusselts.

Tartumaa toiduvaldkond on tugev ja mitmekesine. Tartumaa toiduvõrgustiku eripäraks on teadus- ja arenduspotentsiaali olemasolu, mis baseerub ülikoolidel ning valdkonnas tegutsevatel arendusorganisatsioonidel. Teistest sarnastest võrgustikest eristab Tartumaad laiapõhjalisus ja mitmekesisus, selles on esindatud nii suuremad kui väiksemad tootjaid, toitlustajad nii linnast kui maapiirkonnast, avaliku sektori asutused (sh ülikoolid), sündmuste korraldajaid jt. Samuti on Tartumaal head looduslikud eeldused ja piisavalt suur kohalik turg.


Toiduvõrgustikuga liituma on oodatud kõik Tartu maakonnas toiduvaldkonnas tegutsevad ettevõtjad – liitumisankeet

Toidupiirkonnaga seotud projektid ja tegevused

Veebiseminarid toiduvõrgustiku liikmetele

Järelvaatamine Youtube’is sügisel taas uus kava

Tirin – Tartumaa toidusündmuste sari

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi raames

Tartumaine Toit sotsiaalmeedias

————————————————————————————————————————

TARTUMAA TOIDUPIIRKONNA TEEMALISED UUDISED/TEATED:

Pääsupesa kevadlaada edu: rohkelt imesid, rõõmu ja headust!

Kuidas Luke mõisas tegelikult suvehooaega avati

Kuidas tühja kõhu, pahura tuju ja sularahata Sibulateel KALApuhvetite päeval käia

Pääsupesa kevadlaat loob imesid Tartu 2024 sündmustesse

Luke mõis avab suvehooaja kohvikutepäevaga

Sibulatee ootab Peipsi äärde kalapuhvetite päevale 3500 külalist

Tartumaa Maitsed Turuhoones lõpetasid sadakond õhtust külalist Eesti vabariigi sünnipäevale pühendatud õhtusöögiga

Tartumaa Maitsed Tartu turuhoones – kauplejad, töötoad, õhtusöök

Tartumaa Arendusselts ja kohalikud toiduettevõtjad osalevad lühikeste tarneahelate projektis

Kuidas Kavastul uhhaad keedeti

Kui laupäevahommikune poolunine laadakülaline kaaslasega Tartust Ülenurmele jõudis…

Huugavast pitsa-ahjust kartuliputkani – maitsemelu Maitsva Toidu Teel

Kavastul taaselustub Uhhaa- ja Kalapeo traditsioon

Ülenurme Sügislaat ja Tõuloom 2023 ootab 4000 külalist

Toidusündmuste sari Tirin kergitas kaant – Äksi [eel]arvamusfestival tõi kokku teadlased, toidutootjad ja kohaliku kogukonna

Kastre vald kutsub augustis maitsete väljasõidule Maitsva Toidu Teele

Tartumaa lükkab kultuuripealinna raames käima kaheaastase toidusündmuste sarja Tirin

Tartumaa Omavalitsuste Liit ja Tartumaa Arendusselts kinnitasid Tartu maakonna toidustrateegia

Valminud on Tartumaa toidustrateegia tööversioon

Tartumaa toidustrateegia arutelud 20. ja 27. oktoobril 2021

TARTU POSTIMEES: Toidukohad tõstavad kohaliku kraami au sisse

Tartumaa astub olulisi samme saamaks unikaalseks toidupiirkonnaks

TARTU POSTIMEES: Võrgustik viib kohalikud saadused restoranidesse

Tartumaa toidupiirkonna visiooniseminar 09.09.2021

Tartu maakonna toiduvaldkonna taustauuring ja fooksugruppide kokkuvõtted