Tartumaa toidupiirkond

LEADER koostööprojekt: „Tartumaa – toidupiirkond 2025“

Projekti eesmärk on tõsta esile Tartumaa omanäolist toidukultuuri ning seeläbi edendada kohalikku ettevõtlust, koostööd ning sise- ja välisturismi.

Projekti tegevused:

  • Turundustegevused;
  • Sisumaterjalide loomine ja tutvustamine;
  • Sündmuste elluviimine;
  • Koolitused Tartumaa toiduajaloo tutvustamiseks;
  • Tartumaa maitsete töötoad, konkursid, toidutootjate ala;
  • Tartumaa toidumärgise tutvustamine jaekaubanduskettides.

Eelnevad ettevalmistavad tegevused

Kandideerimine Eesti toidupiirkonnaks – esitatud taotlus

Tartumaa toidupiirkonna seminar
19. veebruar 2025 kl 10-16
Emajõe Lodjakoda (Ujula tn 98, Tartu)

Päeva modereeris Mihkel Laan, Cumulus Consulting.

Kava ja ettekanded

9.45 – 10.00 Kogunemine, tervituskohv Tartumaa maitsetega
Tervitussõnad
Raimond Tamm, Tartu abilinnapea
Jarno Laur, Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees
Kerli Nõges, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium

10.00 – 12.00 Toiduvõrgustiku senine tegevus ja aktuaalsed teemad

12.00 – 12.45 Lõuna

12.45 – 14.15 Tartumaa – Eesti toidupiirkond 2025: mida võtta fookusesse?

  • Grupiarutelud:
  • Millistele teemadele peaksime ühiselt Tartumaal keskenduma, et Eesti toidupiirkonna aasta oleks võimalikult tulemuslik?
  • Mida võiks 2025. a tegevuskavasse lisada, mis on puudu?
  • Mida võiks olla vähem, mida vältida?
  • Mida on vaja teha Tartumaa toiduvõrgustiku tugevdamiseks?

14.15 – 14.30 Värskenduspaus

14.30 – 16.00 Kokkuvõte ja prioriteedid

  • Grupiarutelud: 
  • Toidupiirkonna prioriteetsed tegevused 2025