Ettevalmistavad tegevused
Kandideerimine Eesti toidupiirkonnaks – esitatud taotlus
Tartumaa toidupiirkonna seminar
19. veebruar 2025 kl 10-16
Emajõe Lodjakoda (Ujula tn 98, Tartu)
Päeva modereeris Mihkel Laan, Cumulus Consulting.
Kava ja ettekanded
9.45 – 10.00 Kogunemine, tervituskohv Tartumaa maitsetega
Tervitussõnad
Raimond Tamm, Tartu abilinnapea
Jarno Laur, Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees
Kerli Nõges, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
10.00 – 12.00 Toiduvõrgustiku senine tegevus ja aktuaalsed teemad
- Lühiülevaade Tartumaa toidustrateegiast, senistest tegevustest ja plaanist Eesti toidupiirkonnana – Kristiina Tammets, Tartumaa Arendusselts
- Ülevaade käimasolevatest tegevustest 2025:
- Tartumaa toiduajaloo uuring: lühikokkuvõte ja olulisemad märkamised – Tiit Efert, ajakirjanik, toidufotograaf, kokaraamatu „Eesti Maitsed“ autor ja kokk
- Kohaliku tooraine kasutamine haridusasutustes – Sven Tobreluts, Kaidi Randpõld, Tartumaa Omavalitsuste Liit
- Tartumaine Toit ja turundus – Mare-Liis Kanarik, Tartumaa Turism
- Grupiarutelud
12.00 – 12.45 Lõuna
12.45 – 14.15 Tartumaa – Eesti toidupiirkond 2025: mida võtta fookusesse?
- Grupiarutelud:
- Millistele teemadele peaksime ühiselt Tartumaal keskenduma, et Eesti toidupiirkonna aasta oleks võimalikult tulemuslik?
- Mida võiks 2025. a tegevuskavasse lisada, mis on puudu?
- Mida võiks olla vähem, mida vältida?
- Mida on vaja teha Tartumaa toiduvõrgustiku tugevdamiseks?
14.15 – 14.30 Värskenduspaus
14.30 – 16.00 Kokkuvõte ja prioriteedid
- Grupiarutelud:
- Toidupiirkonna prioriteetsed tegevused 2025