Tartumaa toidupiirkond

LEADER koostööprojekt: „Tartumaa – toidupiirkond 2025“

Projekti eesmärk on tõsta esile Tartumaa omanäolist toidukultuuri ning seeläbi edendada kohalikku ettevõtlust, koostööd ning sise- ja välisturismi.

Projekti tegevused:

  • Turundustegevused;
  • Sisumaterjalide loomine ja tutvustamine;
  • Sündmuste elluviimine;
  • Koolitused Tartumaa toiduajaloo tutvustamiseks;
  • Tartumaa maitsete töötoad, konkursid, toidutootjate ala;
  • Tartumaa toidumärgise tutvustamine jaekaubanduskettides.

Tartumaa toiduinnovatsiooni kogemuslood

Toiduinnovatsiooni kogemuslood on kokku kogutud erinevatelt Tartumaa organisatsioonidelt Tartumaa Toidupiirkond 2025 tegevuste raames. Alljärgnevalt leiad 11 eriilmelist toiduga seotud lugu Tartumaa ettevõtetelt, teadus- ja arenduskeskustelt ning avaliku sektori organisatsioonidelt.

  1. Andre Farm OÜ
  2. BioCC OÜ biokompetentsi keskus
  3. Elva Teenused
  4. Eesti Maaülikool
  5. Grüne Fee Eesti AS
  6. Klareva OÜ
  7. Merlette
  8. Nõo Lihatööstus OÜ
  9. Salvest AS
  10. Tartu Ülikool
  11. Tartumaa Omavalitsuste Liit

Eelnevad ettevalmistavad tegevused

Kandideerimine Eesti toidupiirkonnaks – esitatud taotlus

Tartumaa toidupiirkonna seminar
19. veebruar 2025 kl 10-16
Emajõe Lodjakoda (Ujula tn 98, Tartu)

Päeva modereeris Mihkel Laan, Cumulus Consulting.

Kava ja ettekanded

9.45 – 10.00 Kogunemine, tervituskohv Tartumaa maitsetega
Tervitussõnad
Raimond Tamm, Tartu abilinnapea
Jarno Laur, Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees
Kerli Nõges, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium

10.00 – 12.00 Toiduvõrgustiku senine tegevus ja aktuaalsed teemad

12.00 – 12.45 Lõuna

12.45 – 14.15 Tartumaa – Eesti toidupiirkond 2025: mida võtta fookusesse?

  • Grupiarutelud:
  • Millistele teemadele peaksime ühiselt Tartumaal keskenduma, et Eesti toidupiirkonna aasta oleks võimalikult tulemuslik?
  • Mida võiks 2025. a tegevuskavasse lisada, mis on puudu?
  • Mida võiks olla vähem, mida vältida?
  • Mida on vaja teha Tartumaa toiduvõrgustiku tugevdamiseks?

14.15 – 14.30 Värskenduspaus

14.30 – 16.00 Kokkuvõte ja prioriteedid

  • Grupiarutelud: 
  • Toidupiirkonna prioriteetsed tegevused 2025