Leivanädala tähistamine Eestis on pikaajaline traditsioon. Rukkileib on meie toidulaual olnud sajandeid. Ise leiba küpsetada on väärtuslik oskus kõigile, et leib oleks meie toidulaual ka edaspidi.Avasta koduse leivaküpsetamise saladused ning too oma koju värskelt küpsetatud leiva lõhn ning võrratud maitsed. Registreeru kohe, sest kohad täituvad soodsa hinnaga kiiresti! Koolitaja: Kristiina Rand Hind: 55€ Registreeru siin! Rohkem […]
Leivanädala tähistamine Eestis on pikaajaline traditsioon. Soovime teile selle raames õpetada tegema trühvleid ja komme, kus toorainena mängib tähtsat rolli ka leib.Meie koolitusel ei õpi sa lihtsalt komme ja trühvleid tegema – sa avastad, kuidas igapäevane rukkileib saab maiustuse osaks, ühendades meie traditsioonid uuenduslikkusega. Koolitaja: Ants Aedmaa Hind: 30€ Registreeru siin! Rohkem infot: Marju Hõbejärv-Särg, […]
Põllumajandusmuuseumi kesknädala trehvnung „Saame kokku Leivatares“ on suurepärane võimalus veeta hommikupoolik vahvas seltskonnas. Üheskoos valmistatakse maitsvaid toite ning jagatakse nippe, kuidas põnevalt ja taskukohaselt kokata. Ühise laua taga nauditakse valmistatud toitu ning jagatakse muljeid. Peale kokkamist, ootab ees meisterdamine. Igal kokkusaamisel on eraldi nii toidu kui käsitöö teema. Töötuba on mõeldud eelkõige eakatele, kes tunnevad […]
7.–13. oktoobril toimub üle Eesti iga-aastane leivanädal! Leivanädala raames kutsume teid osalema Tartu Rakenduslikus Kolledžis toimuvatel koolitustel. Spetsiaalselt selle nädala jaoks küpsetavad ja müüvad meie VOCO vanempagarid juuretisega leiva- ja saiatooteid. Müük ja degusteerimised toimuvad teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval alates kella 11.00 Kopli õppehoones kuni toodete lõppemiseni A- ja C-korpuse sööklates. Lisaks on võimalik kaasa […]
Emajõe suursoo, Kantsi - Praaga - Kantsi, Luunja vald
Jõhvikaretke alustame ja lõpetame RMK Kantsi lõkkekoha juurest. Seilame läbi ürgse Emajõe Suursoo sügisest jõge mööda allavoolu, piilume Peipsi järve ja seejärel lähme ainukesse vaid veeteed pidi ligipääsetavasse mandrikülasse Praagasse talveks vajalikke vitamiine korjama. Pardal on loodusgiid, kes räägib laevast ja kaldapealsest. Lodjal pakutakse teed ja kohvi, kaasa võib võtta oma piknikukraami. Kindlasti kaasa marjakorvid […]
Nädala jooksul saavad kõik huvilised külastada Elva Valla söögisaale, kus pakutakse neile koolilõunat. See toob inimesi lähemale koolilõunale ning kummutab müüte, mis kaasnevad vanadest aegadest, kus koolitoit oli halb. Avatud söögisaalide nädal tipneb perepäevaga, kuhu koondatakse kohalikud talunikud ja ettevõtjad, kes pakuvad oma toorainet nii eraisikule kui ka toitlustajatele. Toidu teemalisi tegevusi leiab sealt nii […]