Kvaliteetset Eesti käsitööd ning maitseid väärtustav jõululaat ootab teid kõiki nautima laadamelu Tartu kesklinnas suurel jõululaadal. Mõeldes eesseisvale kingihooajale, leiab laadalt parima valiku põnevatest ja meelipaitavatest kingiideedest, mida tasub varakult ära osta. Ühisalaga on väljas ka Tartumaine Toit ettevõtted: Tartumaine Toit ettevõtjate laatadel osalemist toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu […]
Kvaliteetset Eesti käsitööd ning maitseid väärtustav ERMi jõululaat toimub tänavu kahel päeval – 14. ja 15. detsembril 2024 ERMi sise-ja välialal. Ühisalaga on väljas ka Tartumaine Toit ettevõtted: Tartumaine Toit ettevõtjate laatadel osalemist toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus“
Detsembrikuu esimesel nädalavahetusel kogunevad Tartu messikeskusesse kauplejad erinevatelt aladelt pakkudes häid kingiideid. Ühisalaga on väljas ka Tartumaine Toit ettevõtted: Tartumaine Toit ettevõtjate laatadel osalemist toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus“
Emajõe suursoo, Kantsi - Praaga - Kantsi, Luunja vald
Jõhvikaretke alustame ja lõpetame RMK Kantsi lõkkekoha juurest. Seilame läbi ürgse Emajõe Suursoo sügisest jõge mööda allavoolu, piilume Peipsi järve ja seejärel lähme ainukesse vaid veeteed pidi ligipääsetavasse mandrikülasse Praagasse talveks vajalikke vitamiine korjama. Pardal on loodusgiid, kes räägib laevast ja kaldapealsest. Lodjal pakutakse teed ja kohvi, kaasa võib võtta oma piknikukraami. Kindlasti kaasa marjakorvid […]
Nädala jooksul saavad kõik huvilised külastada Elva Valla söögisaale, kus pakutakse neile koolilõunat. See toob inimesi lähemale koolilõunale ning kummutab müüte, mis kaasnevad vanadest aegadest, kus koolitoit oli halb. Avatud söögisaalide nädal tipneb perepäevaga, kuhu koondatakse kohalikud talunikud ja ettevõtjad, kes pakuvad oma toorainet nii eraisikule kui ka toitlustajatele. Toidu teemalisi tegevusi leiab sealt nii […]
Viis kvaliteetset joogikoolitusega õhtusööki, mille käigus tutvustatakse osalejatele erinevaid kohalikke maitseid, nii toitu kui veine. Kuna iga õhtusöök on uudne ja erinev, pakutakse osavõtjatele igal korral erakordset kogemust. Saadud teadmised abistavad osalejatel arendada oma maitseid ja rakendada neid igapäevatöös näiteks oma toitlustusettevõtte menüüde väljatöötamisel. Hind: 85€ Registreeru: alatskivi@lossirestoran.eu Vaata lähemalt: https://www.alatskiviloss.ee/uritused Tartumaa Arendusseltsi korraldatav […]
Ülenurme sügislaat ja Tõuloom annavad septembri esimesel laupäeval Eesti Põllumajandusmuuseumi uhkete tõuloomade käsutusse! Areenil näeb erinevaid loomi, kelle hulgas on veiseid, hobuseid, lambaid, küülikuid ja vutte. Demonstreeritakse lambapügamist ja käsitsilüpsi. Avatud on traditsiooniline sügislaat, kus kaubeldakse talutoidu, käsitöö, istikute ja muu põnevaga. Toidusõbrad saavad osaleda töötubades, lapsed saavad lustida lastealal ja terve pere nautida muusikalisi […]
Kavastu Uhhaa- ja Kalapidu algab Kavastu mõisapargis uhhaade keetmise võistlusega. Võistkondi hindab professionaalne žürii – sealhulgas nii serveerimist, välimust kui ka maitset. Võistlusel saavad osaleda kolmeliikmelised eelregistreeritud võistkonnad ja võistlus on ajalised piiratud. Võistlejatele antakse korraldajate poolt kalakomplekt ja lõkketegemiseks vajalikud küttepuud. Lisaks uhhaade võistlusele toimuvad mitmed kalastusteemalised ja vee-elustikku tutvustavad töötoad kõigile vanusegruppidele. Meeleolu […]
Suur Paunvere kogupere festival, kust saad soetada kohalikku toitu, käsitööd ja nautida rikkaliku kultuuriprogrammi erinevatel lavadel. Ühisalaga on väljas ka Tartumaine Toit ettevõtted: Tartumaine Toit ettevõtjate laatadel osalemist toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus“
Avatud aiad ja hoovid, hoole ja armastusega valmiv kohalik toit, toredad kohtumised ja kultuuriprogramm. Septembri keskel avavad kohalikud uksed oma armsatesse kodudesse ja pakuvad parimaid põlvest põlve edasi antud retsepte. See on päev täis rõõmu, head kohalikku toitu ning erinevaid kohtumisi vanade sõprade ja huvitavate kohalike inimestega. Kohalikud avavad oma õued ja aiad, keedavad ja küpsetavad, […]