Koolitus koosneb kahest osast: teooriast ja praktikast. Koolituse lõppedes on osalejatel praktilised teadmised ja oskused, et valmistada maitsvaid ja sööjate vajadustele vastavaid eritoite. Osalejad saavad kaasa ka praktilised retseptid. ToimumisajadI Teoreetiline osa toimub veebis 25.11.2024 kell 13.00-16.00. Koolituse link saadetakse registreerunutele.II Praktiline osa toimub Tartu Rakenduslikus Kolledži (Kopli 1, Tartu) B-korpuse III korruse ruumis 317Registreerumisel on võimalik on valida […]
Põllumajandusmuuseumi Kokakooli sari on hea võimalus mõnusas seltskonnas põnevaid retsepte katsetada, nippe jagada ja vahvaid toiduelamusi nautida. Oodatud on igas eas kokkamishuvilised. Igal kokkusaamisel on uus ja põnev temaatika. Praktilised oskused soodsa hinnaga! Registreeru: haridus@memu.ee, 5373 7124 Vaata lähemalt Põllumajandusmuuseumi kodulehelt ja Facebook’ist! Hind: 20€ Tartumaa Arendusseltsi korraldatav Tartumaa toidusündmuste sari Tirin on osa Euroopa kultuuripealinna Tartu […]
Tartu 2024 Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi kogukond on oodatud 13. novembril kl 9.30-16.00 Alatskivi lossi tähistama tehtut ja üheskoos panema punkti Tartu 2024 raames toimunud Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammile!
Põllumajandusmuuseumi kesknädala trehvnung „Saame kokku Leivatares“ on suurepärane võimalus veeta hommikupoolik vahvas seltskonnas. Üheskoos valmistatakse maitsvaid toite ning jagatakse nippe, kuidas põnevalt ja taskukohaselt kokata. Ühise laua taga nauditakse valmistatud toitu ning jagatakse muljeid. Peale kokkamist, ootab ees meisterdamine. Igal kokkusaamisel on eraldi nii toidu kui käsitöö teema. Töötuba on mõeldud eelkõige eakatele, kes tunnevad […]
PÄEVAKAVA: Alustame kokkusaamist peahoonest ja liigume sealt ühiselt laboritesse. 9:30- 11:00 – laborite külastus; jagame grupi kaheks ning tutvume kahes vahetuses Timo Kikase poolt juhitud biomajandustehnoloogiate laboriga ja Rein Drenkhani metsapatoloogia ja –geneetika laboriga. 11:00-11:30– liigume peamajja, väike kohvipaus. 11:30-13:00– ümarlaud peamajas, ruum 104. Arutleme bioettevõtluse ja kestliku arengu valdkonna initsiatiivide teemal Tartumaal, tutvustame Interreg projekti eRural Resilience järgmisi samme, metodoloogiaid ning valime võrgustiku liikmete seast välja eRural […]
Projekti „Võrtsjärve-Emajõe-Peipsi võrgustiku ja veetee arendamine“ järjekordne kohtumine toimub esmaspäeval 4. novembril 2024 kell 15-17 Emajõe-Suursoo Keskuses.
Viies Alatskivi lossi õhtusöök toimub koostöös Villa Sandi ja Borgo Conventi veinimajadega, kelle esindajaks on Hr. Jacopo Baghin ja kokk Arvo Sulu kokakunstiga on kokku pandud imeline joogikaart ja suurepärane menüü. Viiest kvaliteetse joogikoolitusega õhtusöögist koosnevas sarjas tutvustatakse osalejatele erinevaid kohalikke maitseid, nii toitu kui veine. Kuna iga õhtusöök on uudne ja erinev, pakutakse osavõtjatele […]
Portugali keskosas asuv Coimbra piirkond kandis aastatel 2021-2022 Euroopa toidupiirkonna tiitlithttps://www.europeanregionofgastronomy.org/platform/coimbra-region-2021-2022/ Läheme tutvume nende piirkonna, ettevõtjate ja kogemusega, et tulevikus ka Euroopa toidupiirkonna tiitlile kandideerida. Õppereisi töökeel on inglise keel!Programm siin Registreerumine avatud 10. septembrini. Grupi suurus: 10 inimest – registreerumisel on eesõigus toidutootjatel. Kui registreerujaid on rohkem, siis eelistame neid, kes on võrgustiku töös […]