Eesti Vabariigi aastapäeva eel saab Tartu turuhoones tutvuda nii uute kui juba ammu armsaks saanud Tartumaa maitsetega.
Kauplejad tutvustavad oma tooteid, saab maitsta eripartiisid ja juttu puhuda. On nii valmistoite kui ka põnevat toorainet, et ise kokata! Toimuvad töötoad, kus saab nippe ja õpetusi, kuidas katta maitsev ja tervislik pidulaud. Reede õhtul muutub turuhoone hubaseks restoraniks, kus pakutakse kohalikkust toorainest pidulikku viieroalist bufee õhtusööki.
Tartumaa Maitsete töötoad:
20.02 Tänapäevased magustoidud ja küpsetised
21.02 Kaunis suupistevaagen Eesti sünnipäevaks
Eesti õhtusöök:
Kohalikust värskest kalast, lihast ja köögiviljadest 5-roaline Eesti stiilis bufee õhtusöök Priit Toomitsa juhtimisel. Rahvast lõbustab ja Eesti muusikat mängib taustaks ning tantsuks raadio Ring FM DJ Simon Jay.
Priit Toomits, suur ja tõsine mees, toimetab täna peakokana Mood restoranis. Tema käe all on töötanud restoranid Teletorn Tallinnas, Atlantis Tartus, Ammende Villa Pärnus, Karl Friedrich ning Novell Tallinnas. Lisaks karjäärile Eestis, on Priit jõudnud omandada kogemusi Saksamaa, Londoni, Norra, Islandi ja Venemaa erinevates restoranides.. Pilvepiiril valmivad eeskätt tipptasemel liharoad veise-, lamba ja ulukilihast. Priidu köögis on au sees klassikalised parantsuse tehnikad, millele lisaks praktiseeritakse veidike molekulaargastronoomia võtteid. Priit peab Aasia kööki heaks inspratsiooniallikaks oma menüüde koostamisel.
Tartumaa Arendusseltsi korraldatav Tartumaa toidusündmuste sari Tirin on osa Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluvast Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammist, korraldust toetavad Leader tegevusgrupid.