9.-10. detsember on Tartumaine Toit ERMi jõululaadal, sise- ja välialal laupäeval kell 10–18 ja pühapäeval kell 10–16 Osalevad ettevõtted: Järiste Veinitalu Luke Juustuvabrik Maidu Kastmed Tartu Maavili Tartumaine Toit ettevõtjate laatadel osalemist toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus“
Loe edasi
9. detsembril on Tartumaine Toit Tartu jõululaadal, Küüni tänaval 10:00-16:00 Ühisalal osalevad ettevõtted: Linnupete Luke Juustuvabrik Maitseaed Seljamaa talu Tartumaine Toit ettevõtjate laatadel osalemist toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus“
Loe edasi
1.-3. detsember on Tartumaine Toit Tartu Näituste messikeskuse jõululaadal, A-hallis R 01.12 kell 12.00-18.00 L 02.12 kell 10.00-18.00 P 03.12 kell 10.00-16.00 Ühisalal osalevad ettevõtted: Järiste Veinitalu Linnupete Luke Juustuvabrik Magasiait Maidu Kastmed Maitseaed Seljamaa talu Sepamäe talu Tartu Maavili Tartumaine Toit ettevõtjate laatadel osalemist toetatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmest 16.4 „Lühikeste tarneahelate või […]
Loe edasi
12:00-12:45 Registreerimine & ühine lõuna Restoranis Fii. 12:45-13:00 Sissejuhatus ja inspiratsiooniminutid, päevajuht Triin Muiste 13:00-13:20 Ettekanne „Miks me räägime toiduraiskamisest“ – MSc Kersti Aro, Eesti Maaülikool, maamajanduse ökonoomika õppetooli spetsialist-analüütik 13:30-13:50 Ettekanne „Võru maakonna kogemusest” – Kaja Kesküla, Võrumaa Arenduskeskuse projektijuht 14:00-14:20 Ettekanne „Toiduraiskamise vähendamine Daily koolisööklates“ – Tiiu Endrikson, Baltic Restaurantsi müügi- ja turundusjuht 14:30-14:50 “Koolitoidu väärtustamisest Puhja Kooli näitel”, Päivi Märjamaa, Puhja Kooli direktor 15:00-16:00 Arutelud […]
Loe edasi
Aeg: 22.11.2023 kell 9:30-16:30 Koht: Kivitalu (Vidrike küla, Otepää vald, Valgamaa) Päevakava 09:30 Kogunemine Kivitalus 10:00 Sissejuhatus inspiratsioonipäeva / modereerib Ragnar Siil 10:10 Tagasivaade ja senised õppetunnid juba toimunud või käivitatud sündmustelt 10:10 Jõeretkede sari “Avasta Emajõgi!” 10:20 Tartumaa toidusündmuste sari “Tirin” 10:30 Kogukonnalavastus “Leevaku kullakaevur” 10:40 Seto Kostipäivä aastaring 10:50 Rõuge kogukonnafestival “Mina tean, kust […]
Loe edasi
Tartumaa Arendusseltsi juhatuse koosolek toimub Zoomi vahendusel (Pepleri 6, Tartu).
Loe edasi
Meelte Kool paneb ka kõige valivamad lapsed juba lasteaias brokolit ja porgandit armastama. See tähendab, et lastele üksnes ei tutvustata tervislikku toitu, vaid neil lastakse sellega mängida ja lastepärasel moel tutvuda – avastada toitu kõikide meeltega. Loe lähemalt: https://www.lottela.ee/Meelte_Kooli_tunnid_meie_lasteaias_372
Loe edasi
Kesknädala trehvnung on suurepärane võimalus veeta hommikupoolik vahvas seltskonnas toidu ja käsitööga. Üheskoos valmistatakse maitsvaid toite ning jagatakse nippe, kuidas põnevalt ja taskukohaselt kokata. Ühise laua taga nauditakse valmistatud toitu ning jagatakse muljeid. Peale kokkamist, ootab ees meisterdamine. Kui tunned puudust suhtlemisest ja vahvatest ühistest tegemistest, siis on see just sinu jaoks! Loe lähemalt: https://maaelumuuseumid.ee/stec_event/saame-kokku-leivatares-kokkamise-ja-nokitsemise-klubi-5/
Loe edasi
Hybake on hübriidõppe kursus, kus tutvustatakse Eesti traditsioonilisi pühade küpsetisi ja lisaks ka teiste Euroopa riikide küpsetisi. Kursusel saab iseseisvalt õppida valmistama 18 erinevat pühade küpsetist. Tegemist on tasuta avaliku veebikursusega, mis valmis Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Sloveenia koostöös Erasmus + projekti raames. Loe lähemalt: https://hybake.com/
Loe edasi