Uudised

Uudised

04.12.2025

Tartumaa toidupiirkond tutvustab pühadeaja maitseid töötubades ja jõululaatadel

PRESSITEADE4. detsember 2025 Tartumaa toidupiirkond kutsub kõiki huvilisi detsembris erinevatesse töötubadesse ja laatadele, et teha tutvust pühadelaua traditsioonide ja maitsetega Võrtsust Peipsini. Jõuluvorsti ja süldi valmistamise talgute kõrval saab osaleda piparkoogitaigna töötoas ning mekkida kohalikke maitseid Tartu jõululaadal ja ERMi jõululaadal. Aktiivset osavõttu ootab ka Tartu Postimehe piparkoogivõistlus, mille üllatusauhinnad tulevad Tartumaa toidupiirkonna väiketootjatelt. Tartumaa […]

Loe edasi
27.11.2025

19.–20. novembril toimus projekti e-Rural Resilience partnerite kohtumine Bielinys

Kohtumise eesmärk oli valideerida projekti uusi nõustamismetoodikaid ning leppida kokku nende rakendamise järgmised sammud. Projekt arendab digilahendusi, mis toetavad e-bioettevõtluse arengut maapiirkondades. Töötoad toimusid Świętokrzyskie mägede Traditsiooni, Turismi ja Kultuuri Keskuses (Centrum Tradycji i Turystyki Gór Świętokrzyskich) ning kohtumine kätkes endas temaatilisi arutelusid, tagasiside sessioone ja õppereise. Üheks kohtumise võtmeteemaks oli ettevõtete tugiorganisatsioonide enesehindamise tööriista […]

Loe edasi
10.11.2025

Pakkumuskutse veebipõhise tööriista loomiseks

Tartumaa Arendusselts viib ellu Interreg rahvusvahelist koostööprojekti „eRural Resilience“, mille raames luuakse veebipõhine tööriist biomajanduse valdkonnas tegutsevate ettevõtete nõustamiseks. Veebipõhise tööriista funktsionaalsust kirjeldav lähteülesanne ja ettevõtete nõustamise korraldamise metoodika on lisatud kirjale. Pakkumuse palume esitada 20. novembriks. 1.Kavandatav töö, ülesannete jaotus ja eeldatav ajakava: 2. Nõuded pakkujale: Vähemalt 3-aastane kogemus vähemalt 5 erineva veebilahenduse ja […]

Loe edasi

Tartumaa väiketootjad tutvustavad toidupiirkonna maitseid festivalil „Maitsev Eesti“

PRESSITEADE10. november 2025 Tartumaa väiketootjad osalevad sel nädalavahetusel, 15.-16. novembril Tallinna Kultuurikatlas peetaval toiduvaldkonna tippsündmusel – festivalil „Maitsev Eesti“, et tutvustada Eesti tänavuse toidupiirkonna Tartumaa erilisi maitseid. Rikka toiduajaloo ja põneva toiduinnovatsiooniga Tartumaa varustab oma toorainega ka võistluseid Aasta Kokk 2025 ja Aasta Noorkokk 2025. Tartumaa Arendusseltsi tegevjuht ja Tartumaa toidupiirkond 2025 eestvedaja Kristiina Tammets […]

Loe edasi
07.11.2025

13.-14. november toimub Tartumaa toidupiirkonna raames ajakirjanike maitsereis

Tartumaa elab ja hingab Emajõe rütmis, ulatub Võrtsjärvest Peipsini ja mahutab rikka veemaailma kõrval ka põliseid põllumaid, tugevaid traditsioone ning rammusat kultuurikihti. Mõistagi tähendab puhta looduse, põneva ajaloo ja paigavaimu hoidmine, et Tartumaarahvas peab tegutsema targalt, soovides siinse kandi väärtuseid põlvest põlve edasi kanda. Jah, tartu keelt ja tarka meelt siin jagub, nii nagu ka […]

Loe edasi
03.11.2025

Tartumaa toidupiirkond kutsub pühade ajal eelistama kohalike väiketootjate kinkepakke

PRESSITEADE3. november 2025 Tartumaa toidupiirkonna eestvedajad kutsuvad läheneva aastavahetuse eel ja ajal eelistama kohalike väiketootjate kinkepakke, et toetada majanduslikult keerulisel ajal oma kodukandi ettevõtteid ning aidata elavdada piirkonna majandust. Toidupiirkonna 19 väiketootjat on selleks ühiselt kokku pannud Tartumaa maitseüllatustega kinkepakid, mida saab tellida e-poest aadressil andrefarm.ee/pood/. Tartumaa Arendusseltsi tegevjuht ja Tartumaa toidupiirkond 2025 eestvedaja Kristiina […]

Loe edasi
28.10.2025

Tartumaa toidupiirkond tutvustab toiduinnovatsiooni kogemuslugusid

PRESSITEADE27. oktoober 2025 Tartumaa toidupiirkonna programmi raames koguti kokku toiduinnovatsiooni kogemuslood, et tutvustada kohalike ettevõtete, organisatsioonide, ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste panust uudsete lahenduste väljatöötamisse toidusektoris. Tartumaa toiduinnovatsiooni kogemuslood tõstavad esile 11 osapoole parimaid praktikaid. Heade näidete valikusse mahtusid Andre Farm, BioCC, Eesti Maaülikool, Elva Teenused, Grüne Fee Eesti, Klareva, Merlette, Nõo Lihatööstus, Salvest, Tartu […]

Loe edasi
22.10.2025

LEADER-meetme ning Kogukonna juhitud kohaliku arengu toetuse 2025. a teise taotlusvooru projektide vastuvõtt on lõppenud

10. oktoobril lõppes uue programmperioodi teine taotlusvoor, mis oli avatud 10.09.-10.10.2025. Kokku laekus meetmetesse 47 projekti. 2025 II taotlusvooru eelarve on kokku 511 285,33€. Avatud meetmed ja eelarved jagunesid järgnevalt: Meede 1.1. Arukad kogukondlikud lahendused 251 564,51€ Meede 1.2. Ettevõtlikud ja terved noored 41 927,42€ Meede 1.3. Kogukonna väikeprojektid 41 927,42€ Meede 2.3. Uuendused ja […]

Loe edasi
01.10.2025

Tartumaa toidupiirkonnas algab kohaliku toidumärgise „Tartumaine Toit“ uus taotlusvoor

PRESSITEADE1. oktoober 2025 Tänasest saavad Tartumaa ettevõtjad osaleda toidumärgise „Tartumaine Toit“ uues taotlusvoorus, mis kestab oktoobri lõpuni. Tartumaa toidupiirkonna suvise taotlusvooru tulemusena pälvisid kvaliteedimärgise tartumaise toidu turustamiseks neli ettevõtet: Apismel OÜ, Kaatsi aed OÜ, Lambert Productions OÜ ja Maitsemõis OÜ. Tartumaa Arendusseltsi tegevjuht ja Tartumaa toidupiirkond 2025 eestvedaja Kristiina Tammets ütles, et toidumärgis on pälvinud […]

Loe edasi