Tartumaa toidupiirkonna seminar

11.02.2025

Ühiseks aruteluks ootame teid kõiki toidupiirkonna seminarile 19. veebruaril kl 10-16 Lodjakojas. Vaatame üheskoos üle tehtud plaanid, sätime fookust ja küsime sisendit tegevuskava jaoks.

👉 Seminarile palume registreeruda hiljemalt 14. veebruariks siin https://forms.gle/To5nQDpNGYdPozdcA

Seminari taust ja eesmärk
Tartumaa on perioodil mai-detsember 2025 Eesti toidupiirkond. Soovime, et toidupiirkonna tegevuskava saaks hästi ja sisukalt ellu viidud ning looks kõigile palju väärtust.

Päeva modereerib Mihkel Laan, Cumulus Consulting.

Kava

9.45 – 10.00 Kogunemine, tervituskohv Tartumaa maitsetega
Tervitussõnad
Raimond Tamm, Tartu abilinnapea
Jarno Laur, Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees
Regionaal- ja Põllumajandusministeerium (kinnitamisel)

10.00 – 12.00 Toiduvõrgustiku senine tegevus ja aktuaalsed teemad

  • Lühiülevaade Tartumaa toidustrateegiast, senistest tegevustest ja plaanist Eesti toidupiirkonnana – Kristiina Tammets, Tartumaa Arendusselts
  • Ülevaade käimasolevatest tegevustest 2025:
    • Tartumaa toiduajaloo uuring: lühikokkuvõte ja olulisemad märkamised – Tiit Efert, ajakirjanik, toidufotograaf, kokaraamatu „Eesti Maitsed“ autor ja kokk
    • Kohaliku tooraine kasutamine haridusasutustes – Sven Tobreluts, Kaidi Randpõld, Tartumaa Omavalitsuste Liit
    • Tartumaine Toit ja turundus – Mare-Liis Kanarik, Tartumaa Turism
  • Grupiarutelud

12.00 – 12.45 Lõuna

12.45 – 14.15 Tartumaa – Eesti toidupiirkond 2025: mida võtta fookusesse?

  • Grupiarutelud:
    • Millistele teemadele peaksime ühiselt Tartumaal keskenduma, et Eesti toidupiirkonna aasta oleks võimalikult tulemuslik?
    • Mida võiks 2025. a tegevuskavasse lisada, mis on puudu?
    • Mida võiks olla vähem, mida vältida?
    • Mida on vaja teha Tartumaa toiduvõrgustiku tugevdamiseks?

14.15 – 14.30 Värskenduspaus

14.30 – 16.00 Kokkuvõte ja prioriteedid

  • Grupiarutelud:
    • Toidupiirkonna prioriteetsed tegevused 2025