Pääsupesa kevadlaat loob imesid Tartu 2024 sündmustesse

13.05.2024

Maikuu kolmandal neljapäeval ootab Tartu Lasteaed Pääsupesa kõiki, aga eriti peresid, imelisele võlumaailma avastusretkele. Lasteaia selle õppeaasta suursündmus Kevadlaat – pajast punusse ja purki on avalik üritus, sest on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluvast Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi toidusündmuste sarjast Tirin. Pääsupesa pere on võtnud enda südameasjaks kaasata kogukonda, propageerida ettevõtlikkust, heategevust, tervislikke ning keskkonnasõbralikke eluviise.

Neljapäeval, 16. mail kell 16.00-18.00 avab Tartu Lastaed Pääsupesa kõikidele oma võlumaailma väravad, et tutvustada külastajatele rühmade lastefirmasid, pakkuda mitmekülgset meelelahutust, muusikalisi etteasteid, õpitubasid, kõhtu paitavat sooja suppi ja üllatusi. Põnevas üllatuste kavas näeb näiteks kommimasinat ning taevast alla sadavaid pannkooke, kuid see ei ole kindlasti kõik. Avapaugu annab laadale Tartu II Muusikakooli puhkpilliorkester ning kõhu saavad täis nii veganid kui ka lihaarmastajad. Samuti ei puudu laadalt üllatusi täis õnneloos, kuhu on auhindu – nii tooteid kui ka perepääsmeid – välja pannud meie vahvad ja imelised toetajad.

Sündmuse korraldaja ja Tartu Lasteaed Pääsupesa õppejuht Ele Adamson: „Meil on suur rõõm ja au jagada teiega Tartu Lasteaed Pääsupesa põnevat teekonda, millesse me koos Tartu 2024 ja tegelikult kogu Lõuna-Eestiga haaratud oleme. Meie eesmärk pole pakkuda lastele mitte ainult ühte toredat ajaviidet, vaid anda neile ka väärtuslikke kogemusi elust, ettevõtlikkusest ja heategevusest. Oleme uhked, et meie lapsed annetavad 50% kevadlaadal teenitud tulust heategevusorganisatsioonile Minu Unistuste Päev, näidates sellega, et ka kõige pisemad võivad teha suuri tegusid. Kevadlaat – pajast punusse ja purki on meie jaoks rohkem kui lihtsalt üks päev kalendris. See on teekond, kus me koos loome, kogeme, õpime ja inspireerume. Me usume, et just sellised hetked, kus lapsed saavad kogemusi pärismaailmast, õpivad ise tegutsema ning vastutust võtma, on need, mis kujundavad neist targad, jätkusuutlikud ja eetilised tulevikutegijad. Kutsume teid ühinema meie teekonnaga – koos saame anda lastele unustamatu kevadlaada kogemuse, aidata kaasa nende arengule ja õppimisele ning teha head. Olgu see kevadlaat meie ühine pidu, kus jagame rõõmu, loome imesid ja teeme koos maailma veidi paremaks paigaks.“

Pääsupesa on Tartu lasteaed ning seega väärtustame oma tegevuses Tartu 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna kunstilist kontseptsiooni Ellujäämise Kunstid ning järgime Keskkonnahoidlike sündmuste korraldamise juhendit. Heategevusorganisatsiooni Minu Unistuste Päev tegemised on meile eriti südamelähedased, sest Pääsupesas mängivad ja õpivad koos erivanuselised eakohase arenguga ja lisatuge vajavad lapsed. Pääsupesalased hoolivad ja annetavad 50% laadal saadud tulust heategevusorganisatsioonile Minu Unistuste Päev.

Seega haara 16. mail kaasa oma korduvkasutatavad nõud – joogipudel, taldrik, lusikas, purk – ning tule Pääsupesa võlumaailma seiklema pigem jalgsi, bussi või rattaga. Nii saame hoida ühiselt loodust ja taaskasutada! Kevadlaadal varu aega ja kannatust, sest ka lapsed müüvad. Kuigi me püüame olla popid ja noortepärased, siis kaardimakse võimalused ei ole veel meie lasteaeda jõudnud – ettenägelikud külastajad varuvad kaasa sularaha. Lasteaiainimesi ei heiduta torm ega rahe, see tähendab vaid üht – sündmus toimub iga ilmaga!

Pääsupesa võlumaailma Kevadlaat – pajast punusse ja purki on osa toidusündmuste sarjast Tirin, mis kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi. Sarja korraldavad Tartu kultuuripealinn 2024 korraldusmeeskond, LEADER tegevusrühm Tartumaa Arendusselts ja tegus Pääsupesa pere. Üritusesarja programm on leitav veebist www.tartumaa.ee/tirin, Facebook’ist ja Instagram’ist @tartumainetoit.

Kevadlaat – pajast punusse ja purki info:

Kodulehel
Tartu 2024

Kultuuriaken
Tartumaa Omavalitsuste Liit
Visit South Estonia
Facebook

Lisainfo:
Ele Adamson
Tartu Lasteaed Pääsupesa õppejuht
+372 5345 1685
Ele.Adamson@tartu.ee

Katri Kuusk
Tartumaa toiduvõrgustiku koordinaator
Tartumaa Arendusselts
+372 5358 4035
katri@tas.ee

Armastus käib Tartumaa kaudu!

„Juba veidi teistest hoolimine muudab kõike põhjalikult.“ („Karupoeg Puhh“)